НАПРАВИСАМ.bg Форуми НАПРАВИСАМ.bg
във форума на НаправиСам.bg

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Бигор-ИН Метални Керемиди и Улуци
Окисляване на плюсовата клема
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    НАПРАВИСАМ.bg Форуми -> Всичко за автомобила.
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
докера
специалист

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Ное 21, 2008 7:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ESPACE написа:
....... А железни клеми за акумулатор още не съм виждал. А какви налепи пък съм виждал по оловни клеми идея си нямаш. Всичко е от акумулатора, не търсете под вола теле. Мазането с греси и масла както казах само възпрепятства образуването им но не решава проблема. Клемите на читав акумулатор нямат нужда от мазане с никакви л...а.

Има , имаааа .. Отлежават в багажника Wink А и както съм казал по-горе - Виновна е комбинацията от различни метали И недобро стягане на клемата , което води до слаба връзка Wink
Ако се замислиш колко окислени клеми си видял досега --- ега ти некачествените акумулатори - повечето текат Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ESPACE
специалист

МнениеПуснато на: Пет Ное 21, 2008 8:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Вярвай си, че е от недобро стягане и различни метали Very Happy Smile
Идея си нямаш колко акумулатори съм виждал. Тези с окислените клеми не са повече от 1-2 %.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
докера
специалист

МнениеПуснато на: Съб Ное 22, 2008 11:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Възможно е Wink А и не съм имал за цел да влизам в спор !
Просто споделям лични наблюдения - в болшинството случаи след поставянето на оловни клеми или добро почистване , заглаждане и смазване на старите + ЗАДЪЛЖИТЕЛНО добро стягане - проблема е изчезвал Wink
Върнете се в началото
emil_v r
майстор

МнениеПуснато на: Пет Яну 16, 2009 7:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дайте моля безплатен съвет, какъв акумулатор да си купя ?

Да бъде 70Ач , дълъг 27см Smile , за дизел .

Херметичен, капсулован ли , обикновен , Бош , Мош , Варта , Сребърен ...?
Не ми трябва повишен пусков ток, нито "обслужването " ми е проблем ,
искам да има дълъг живот (ноо да не ме надживее)

Цена под 200лв ,задълж. нов

Колата на която ще се сложи струва 4000лв . Evil or Very Mad Smile
Върнете се в началото
shotik
майстор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Яну 16, 2009 8:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ESPACE написа:
докера написа:
Окисляване на пъпките и клемите на акумулатора се получава основно , когато клемите са месингови или железни и недобре стегнати Wink Причината е , че контактуват два различни метала , а и когато връзката е слаба , допълнително допринася за образуването на окиси.

Далече си от истината. А железни клеми за акумулатор още не съм виждал. А какви налепи пък съм виждал по оловни клеми идея си нямаш. Всичко е от акумулатора, не търсете под вола теле. Мазането с греси и масла както казах само възпрепятства образуването им но не решава проблема. Клемите на читав акумулатор нямат нужда от мазане с никакви л...а.

На Шкода Форман и Фелиция /2001 г/ които имам , клемите са оригинални и железни.

Преди всичко се изисква чистота-покриване ,измиване с вода в която е разтворена сода -бикарбонат за неутразиране на електролит,който се е разлял по повърхността на акумулатора и правилно регулиране на зареждането.
Не бива да се чука върху клемите ,защото се пукат клемни връзки към оловните плочи вътре в акумулатора-винаги се разхлабват болтовете при сваляне и затягат при монтаж.

BREAKER
напреднал

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Яну 24, 2009 9:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много коли съм сменил ,и преди 12 години си изрязах от деколин едни подложки за под клемите,които ги мажа с масло един път в годината-НИКОГА не съм имал окислени(сулфидирали) клеми.Подложките си ги взимам като продавам колата-за следващата. Smile
Върнете се в началото
marti4ek

МнениеПуснато на: Пон Яну 26, 2009 10:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Wink Това е много хитро ще пробвам, Благодаря!
Върнете се в началото
Huhavela
специалист

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Яну 30, 2009 12:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

В бутилка/около 1,5литра/ се изсипва едно пакетче сода бикарбонат и се разклаща докато се разтвори содата.След това с получената консистенция се заливат клемите така както са си на акумулатора.Изчистват се на момента.Не е задължително содата да се разтвори напълно.
Върнете се в началото
докера
специалист

МнениеПуснато на: Вто Фев 10, 2009 9:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

В същия разтвор , налят в пластмасова чашка за кафе , но не пълна до горе , защото шупва , се потапят и окислените скоби , оставят се да се понакиснат докато реакцията поутихне и след това се почистват с влажен парцал . Накрая , при нужда , се зачиства вътрешната страна на клемите /скобите/ с ножче или друг подходящ инструмент.

А такива подложки за пъпките на акумулатора , само че от плътен дунапрен , съм виждал доста преди години по соц.возилата Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    НАПРАВИСАМ.bg Форуми -> Всичко за автомобила. Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum

Be the master of your home with NapraviSam.bg
Translation by: Boby Dimitrov