НАПРАВИСАМ.bg Форуми НАПРАВИСАМ.bg
във форума на НаправиСам.bg

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Бигор-ИН Метални Керемиди и Улуци
БАСЕЙН
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    НАПРАВИСАМ.bg Форуми -> Всичко за вилата
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tinalex
специалист

МнениеПуснато на: Вто Юли 08, 2008 10:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам на вилата 12 кубика басейн при дълбочина 150см.Зимата го точа наполовина и го завивам с едни скари и отгоре полиетиленово платнище.Не замръзва,вилата ми е в планината.За басейна използвам готови хлорни таблетки,по 200гр. парчето.Имам пясъчен филтър,собствена разработка,оригиналните струват от 300лв нагоре.Мухите и листата почиствам с кепче,дъното обиром с едно приспособление с гумена човка от прахосмукачка.Басейна е радост за гостите и тормоз за домакините.Но децата много го обичат.Заслужава си.Всяка пролет минавам стените със син фасаген.Много е хигиенично.5 кг. са достатъчни.Мислех да слагам плочки,но ме мързи.Това лято ще купя един слънчев панел да го топля.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tuninghuman
специалист

МнениеПуснато на: Сря Юли 09, 2008 9:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tinalex написа:
Аз имам на вилата 12 кубика басейн при дълбочина 150см.Зимата го точа наполовина и го завивам с едни скари и отгоре полиетиленово платнище.Не замръзва,вилата ми е в планината.За басейна използвам готови хлорни таблетки,по 200гр. парчето.Имам пясъчен филтър,собствена разработка,оригиналните струват от 300лв нагоре.Мухите и листата почиствам с кепче,дъното обиром с едно приспособление с гумена човка от прахосмукачка.Басейна е радост за гостите и тормоз за домакините.Но децата много го обичат.Заслужава си.Всяка пролет минавам стените със син фасаген.Много е хигиенично.5 кг. са достатъчни.Мислех да слагам плочки,но ме мързи.Това лято ще купя един слънчев панел да го топля.

би ли качил някоя друга снимка ...

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tinalex
специалист

МнениеПуснато на: Пет Юли 11, 2008 1:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

С удоволствие,само да разбера как да намаля размера на снимките.Дайте акъл,моля.
Върнете се в началото
tuninghuman
специалист

МнениеПуснато на: Пет Юли 11, 2008 7:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tinalex написа:
С удоволствие,само да разбера как да намаля размера на снимките.Дайте акъл,моля.

ето http://imagevenue.com/
тук посочваш къде е снимката на компютърът ти и даваш SEND
после копираш и пускаш тук кода който се генерира.

това е.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tinalex
специалист

МнениеПуснато на: Чет Юли 17, 2008 8:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

http://img101.imagevenue.com/img.php?image=18706_telefonpics_079_123_524lo.jpg
Върнете се в началото
crez
специалист

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юли 18, 2008 8:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

tinalex написа:

Колега,би ли споделил как си направил пясъчния филтър и аз искам да правя такъв,че хартиените много често ги сменям и не са дотам ефективни. Сники,чертежче някое и друго.

tinalex
специалист

МнениеПуснато на: Пет Юли 18, 2008 6:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Взех казан от 50 литров бойлер-поцинкован,че е най-евтин.С фланец,без нагревател.Купих геотекстилно платно-продава се на килограм,ситна фракция,едра фракция и кварцов пясък-той е най-големия проблем.Слоевете отдолу-нагоре са-едра фракция,ситна фракция,геотекстилно платно 2 ката,пясък,геотекстилно платно,ситна фракция,едра фракция.Казана стои с фланеца нагоре.Двете тръби от фланеца се удължават с полипропилен до дъното,без да го допират.Дупката на фланеца за нагревателя е точно за един цол муфа.Вкарвам отгоре,изкарвам отдолу.Помпата надува филтъра.Но имай предвид че ако има фина мътилка,ти трябва коагулант за да я обере.Иначе ако го напълниш басейна с чиста вода,няма проблем цяло лято.Дъното се обира през ден обаче.Абе,играчка си е.Казана беше 54лв,арматура за около10лв,геотекстилно платно за 10лв,кварцов пясък за 15лв.Това е масрафа.
Върнете се в началото
taran
помощник

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юли 20, 2008 9:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето от къде можете да се сдобиете с кварцов пясък,има различни едрини http://www.q-sands.com/
Върнете се в началото
tinalex
специалист

МнениеПуснато на: Нед Юли 20, 2008 8:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря.
Върнете се в началото
manobg
специалист

МнениеПуснато на: Сря Сеп 03, 2008 4:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За да не пускам нова тема искам да питам тук някой знае ли от къде мога да си купя помпа за басейн защото старата се развали и след няколко ремонта вече за нищо не става.
Върнете се в началото
ilko81
напреднал

МнениеПуснато на: Вто Сеп 09, 2008 9:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте, искам да си сложа басейн и се спрях на този модел: http://commercedepot.net/?page_id=14&record_id=16
цената му е добра, обаче искам да го вкопая в земята. И тук идва голямата чуденка дали галванизираната ламарина 35/100, която се използва за стена ще издържи на натиска на почвата? Или пък трябва да направя кофраж около басейна, така че почвата да не натиска стените?
Върнете се в началото
tedi1
специалист

МнениеПуснато на: Чет Сеп 11, 2008 2:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Доколкото знам, без да имам личен опит, изкопава се необходимата дупка, излива се плоча и после отгоре се монтира басейна. След като се напълни с вода, се запълва с пръст отстрани като се излива вода за да се слегне. Така няма опасност стените да поддадат. Освен това някъде по нагоре в темата имаше писано, че басейна не се изпразва и през зимата. Ако нещо не е така, да пишат и другите.
Върнете се в началото
ilko81
напреднал

МнениеПуснато на: Пет Сеп 12, 2008 8:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бкагодяря..прочетох по напред в темата Smile
Върнете се в началото
ivomil

МнениеПуснато на: Пон Юни 08, 2009 7:46 pm    Заглавие: : Отговорете с цитат

мне понятно все по данной теме

Последната промяна е направена от ivomil на Съб Дек 26, 2009 2:24 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
sensi
специалист

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Юни 16, 2009 2:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте на всички. Да се включа и аз в темата. Много ми хареса идеята за вграждане на басейн(този с ламарината), но живея в планински район и се притеснявам дали няма да е студена водата. Попитах "чичко Гугъл" за някакво решение за затопляне и попаднах на едно интересно решение, слънчев абсорбер. Моля ако някой е правил такова нещо да сподели има ли ефект. Това е сайта: http://www.ecopower.bg/spool.htm
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    НАПРАВИСАМ.bg Форуми -> Всичко за вилата Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum

Be the master of your home with NapraviSam.bg
Translation by: Boby Dimitrov