|
НАПРАВИСАМ.bg във форума на НаправиСам.bg
|
Бигор-ИН Метални Керемиди и Улуци
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hygro модератор

|
Пуснато на: Пет Апр 13, 2007 7:58 am Заглавие: Откъде пясъкоструйник? |
|
|
Търся малък пясъкоструйник. Откъде може да се закупи?
| Description: |
|
| Filesize: |
21.83 KB |
| Viewed: |
5296 Time(s) |

|
_________________ ТехноОптима, ХигроОптима |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Тани модератор

|
Пуснато на: Пет Апр 13, 2007 9:17 am Заглавие: |
|
|
| За какви цели може да се използва?
|
|
|
 |
hygro модератор

|
Пуснато на: Пет Апр 13, 2007 9:35 am Заглавие: |
|
|
Представи си го като извънредно ефективна шкурка, която може да се напасва автоматично към всякаква повърхност и да прониква в тесни места. Перфектно средство за почистване на ръжда от сложни детайли, сваляне на лакови покрития, матиране и т.н. Пясъчната струя е силно абразивна и същевременно много добре контролируема и спестява огромни количества труд. Големи пясъкоструйници се използват за освежаване на почернели каменни облицовки на сгради, ръждясал ретро-автомобил може за няколко часа да се почисти до метал, може да се придаде релеф на дървена повърхност, като се подчертае фладера... Приложения много.
|
77 KB |
5274 Time(s) |

|
|
12.86 KB |
5274 Time(s) |

|
|
|
 |
Тани модератор

|
Пуснато на: Пет Апр 13, 2007 10:07 am Заглавие: |
|
|
Преди доста години ми минаха рамата на един от микробусите с пясъкоструйка преди да го мина с шегрен и съм наясно за какво става въпрос , но ми е интересно това джобното за какво може да се използва! Като му гледам резервоарчето , ще може да се ползва минута , максимум две! И сигурно ще е необходим по-ситен пясък!
|
|
|
 |
hygro модератор

|
Пуснато на: Пет Апр 13, 2007 1:42 pm Заглавие: |
|
|
| Тани написа: | | ...и съм аясно за какво става въпрос... |
Стори ми се странно точно ти да задаваш този въпрос, ама реших да бъда обяснителен
| Тани написа: | | Като му гледам резервоарчето , ще може да се ползва минута , максимум две! |
По-големите модели имат огромен разход на въздух, който гаражното компресорче не може да осигури. С малък пякъкоструйник става по-бавно, но в "направи сам" не гоним норма, нали? А и най-често подготвям за боядисване сравнително дребни неща, за които няма нужда от тежка артилерия.
| Тани написа: | | И сигурно ще е необходим по-ситен пясък! |
Може и с натриев бикарбонат. Кристалите сода съдържат вода, която в следствие на удара се изпарява, кристалчетата буквално се взривяват и почистват много ефективно.
Намерих пистолет за пясъкоструйник в Бриколаж, но го продават без съда за пясъка и трябва да купуваш сто неща докато си го сглобиш. Накрая се получава скромно приспособление на дебела цена. Абе Бриколаж...
|
|
 |
crez специалист

|
Пуснато на: Пет Апр 13, 2007 1:51 pm Заглавие: Re: Откъде пясъкоструйник? |
|
|
| hygro написа: | | Търся малък пясъкоструйник. Откъде може да се закупи? |
Не знам откъде можеш да си го купиш,но знам че работи с кварцов пясък(избора на фракцията е твой) и можеш да се снабдиш от всеки стъкларси завод,в София от този на военна рампа или от ЗОМ Елин Пелин.
_________________ Девет пъти мери,един път режи. |
|
|
 |
shotik майстор

|
|
|
 |
UNIOR модератор

Регистриран на: 13 Яну 2007 Мнения: 654 Местожителство: Роден и израснал в Казанлък, живее и работи в Габрово.
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|